MANSIKKALAJIKKEEMME

HONEOYE

Ensimmäisenä kypsyy Honeoye: suurikokoinen, tummanpunainen, kaunis, kartionmuotoinen mansikka. Maultaan Honeoye on mieto ja kevyesti hapan. Parhaimmillaan marja on tuoreena syötynä, mutta se soveltuu hyvin myös pakastukseen ja marjasäilykkeisiin. Lajike soveltuu hyvin luomuviljelyyn hyvän harmaahomeen keston ansiosta. Härmälle lajike on arka ja vaatii talvisuojauksen selvitäkseen kylmistä talvistamme.


 

POLKA

Muistatko vielä miltä maistuivat lapsena mummolan mansikat? Nämä maistuvat juuri siltä! Polka on suomalaisten suosikkimarja, eikä ihme: se on makea, metsämansikkaisen aromin omaava marja. Polka sopii erinomaisesti säilöntään, sillä se säilyttää makunsa ja rakenteensa myös pakastaessa. Lajike selviää talvistamme hyvin, eikä tarvitse talvisuojausta. Se on myös luomuviljelyssä suosituin pääsatokauden lajike.
 

BOUNTY

Asiakkaamme ovat ihastuneet Bountyn makuun. Se on makea ja aromikas, suorastaan pirskahteva makunautinto! Bounty kypsyy hieman Polkan jälkeen ja on ulkonäöltään muista marjoista poikkeava. Väri on tummanpunainen, hieman epätasainen ja siemenet ovat marjan pinnassa. Pinta on pehmeähkö joten pitkää kuljetusta lajike ei kestä. Lajike on satoisa ja ensimmäiset marjat ovat kookkaita, mutta marjakoko pienenee nopeasti. Bounty on todella kestävä harmaahometta ja härmää vastaan.

MALWINA

Viimeisenä kypsyy myöhäislajike Malwina. Marjat ovat kookkaita, tummanpunaisia ja kiiltäväpintaisia. Maultaan Malwina on makea ja aromikas. Lajike menestyy hyvin kosteassa säässä ja silloin makukin on parhaimmillaan. Harmaahometta vastaan lajike on kestävä mutta altis ripsiäisille ja härmälle erityisesti kuivina kesinä.