top of page

MANSIKKALAJIKKEEMME

ALLEGRO

Allegro on kaunis, suurikokoinen,  kartionmuotoinen, kiiltävä ja kirkkaanpunainen mansikka. Allegro on raikas ja miellyttävän maukuinen. Parhaimmillaan maku on, kun marja on oikein kypsä. Lajike soveltuu hyvin pakastukseen ja marjasäilykkeisiin, mutta parasta tieteknin tuoreena nautittuna! Lajike on pystykasvuinen ja terve. Se vaatii talvisuojauksen selvitäkseen kylmistä talvistamme.


 

POLKA

Muistatko vielä miltä maistuivat lapsena mummolan mansikat? Nämä maistuvat juuri siltä! Polka on suomalaisten suosikkimarja, eikä ihme: se on makea, metsämansikkaisen aromin omaava marja. Polka sopii erinomaisesti säilöntään, sillä se säilyttää makunsa ja rakenteensa myös pakastaessa. Lajike selviää talvistamme hyvin, eikä tarvitse talvisuojausta. Se on myös luomuviljelyssä suosituin pääsatokauden lajike.

VERDI

Kesän 2023 uutuslajike Verdi on pystykasvuinen ja terve lajike. Se sietää epäedullisia olosuhteita, vanhempaa maaperää ja kuumia jaksoja. Marjat ovat syvänpunaisia ja niiden kauppakestävyys on hyvä. Kehitetty Pohjois-Euroopan oloihin.

FALCO

Toinen kesän 2023 uutuslajikkeista on Falco, jonka on marjat ovat kiinteitä ja  maultaan erittäin hyviä. Ne ovat  keskipunaisia ja
niissä on houkutteleva hehku. Muodoltaan marjat ovat säännöllisiä ja kartiomaisia​. Falco on voimakaskasvuinen Hollantilainen lajike, joka kestää harmaahometta hyvin.

bottom of page